zondag 28 december 2008

Tourtocht: Erp

Voor de tweede maal stond vandaag de tourtocht van TC Erp op het programma. Omdat het een bijna-thuis-wedstrijd was, zijn we met de fiets naar het startpunt gereden. Dat was meteen even een warmloper wat oh man, want was het koud.

Gearriveerd bij het startpunt (kantine Voetbal Vereniging Erp) was het toch behoorlijk druk. Dat was tevens goed te merken op de singletracks: treintje rijden.

De route is gevarieerd met veel singletrack en gelukkig maar een paar kleine verbindingsstukken langs de allom gehaatte sloten. Leuk klimmetje zit er overigens ook in. Volgens mij een oude vuilnisbelt, maar dat weet ik niet zeker.

De pauze is goed verzorgd en warm. De boullion smaakte goed en het zijn tevens goeie energiedranken!

Uiteindelijk dus toch de kou getrotseerd, het was -5 graden...

km's: 58.38
gemiddelde: 22.28

woensdag 24 december 2008

Salsa upgrade: KCNC derailleurwieltjes

Mezelf een kleine kerstbonus gegeven: KCNC derailleurwieltje met ceramische lagers. Jammie. Vond de kleur goud wel mooi passen bij de X.0 derrie en het frame.


Even wegen: 18 grammen...om en nabij de 10 gram lichter dan de wieltjes die erin zaten




zondag 21 december 2008

Nieuw meubilair voor de Marin 2

Toch maar even een iets betere foto van het zadel gemaakt.



De eerste testrit met het zadel was geen succes. Nondeju, wat een plank. Eén minuut op het zadel zorgde voor een uur last tussen m'n benen...
Het zadel daarop niet waterpas, maar met de punt wat naar beneden gezet. Dat scheelt een berg. Met een fietsbroek aan vanmorgen 25 km. gefietst en geen last gehad. Je merkt dat het zadel hard is, maar het moet ook nog inslijten. Wel heb je meer fietsgevoel met dit zadel dan mijn vorige fauteuil.

De fiets zoals hij nu is:

dinsdag 16 december 2008

Nieuw meubulair voor de Marin


Sella Italia SLR, 189 grammen

zondag 14 december 2008

Toertocht Sint Tunnis

Vandaag de tocht in Sint Anthonis gereeën. Het was een prachtige tocht, 45km. lang. De ondergrond was behoorlijk hard en droog door de vorst. Dat maakte het ook meteen een snel parcours.
Het gedeelte voor de pauze was het mooist. Mooie heidevelden en wilde schapen in het bos zie je ook niet zo vaak. Na de pauze toch wat vervelende knollenpaden gehad, die door de vorst verandert waren in echte ballenkletsers. Het fietste in ieder geval voor geen meter. De pauze was prima verzorgt met heerlijke erwtensoep.

De Black panthers hebben hun dienst bewezen. Wat fietsen die dingen licht, dat scheelt een slok op een borrel.

km's: 47
gemiddelde: 22.6

maandag 8 december 2008

Vaste route: Nuenen

Ziekte en afwezigheid tergde ons...we waren niet met complete bezetting en onder ons een paar half zieke of genezenden. De planning was naar Malden af te reizen om daar de tourtocht te rijden,  maar gezien de aard van die tocht toch maar dicht bij huis gebleven. Nuenen was uitverkoren. De blauwe route is "maar" 15 km en dus konden we lekker rustig aan doen en eventueel de route nogmaals pakken. Mocht er behoefte zijn om jezelf alsnog af te peigeren, dan konden we alsnog tegen de Gulberg omhoog stampen. Dat hebben we toch maar even niet gedaan...

De blauwe route was zwaar gehavend; modder en gerooide bossen hinderde het fietsplezier, tenminste, aan mijn kant. Op sommige plaatsen was de route niet eens meer herkenbaar. De motivatie was ver te zoeken en hoestbuien van mij en Dennis duidde er alleen maar op dat het eigenlijk nog niet verstandig was volluit te gaan.

Al met al toch weer een klein stukje gefietst, is onze verslaving ook weer gevoed.