zondag 28 maart 2010

Toertocht: De Rips

De Gert-Jan Teunissen Classic stond op het programma vandaag. Omdat we nog niet allemaal fit zijn, hebben we ervoor gekozen de 30km variant te nemen. Naja, 30km toertocht dan, want we zijn met de fiets erheen gereden.

Er zijn veel afstanden waaruit je kunt kiezen (30-45-65-105). De splitsing tussen deze afstanden wordt al meteen in het begin gemaakt. Voorheen was het zo dat alleen de 30km de andere kant op ging en ook een compleet ander stuk van de route beslaat. Dit stuk hadden we nog nooit gereden en eerlijk gezegd waren mijn verwachtingen niet erg hoog. Helaas waren deze verwachtingen uitgekomen.

De route begint leuk, slingeren op de wal. Daarna is het slootkant rijden en voornamelijk rechte bospaden. Niet echt spannend. De gekozen paden zijn dan ook nog eens erg zwaar. Paden waarvan de bodem helemaal begroeid was. Naja, in ieder geval duidelijk dat er al heel lang niemand was geweest. Jammer, je rijdt jezelf helemaal stuk daarop.

De route was goed uitgepijld en de verzorging liet niets te wensen over. Complimenten daarvoor. Bij aankomst werden we door een "announcer" geinterviewd. Geen flauw benul waarom...

Grappig was dat we vlak bij de finish mensen tegen kwamen die net gestart waren...Dat was omstreeks 10:45 maar waarschijnlijk was het bij die mensen op de klok een uur vroeger...

Liever volgend jaar de 45 km, die is in mijn opinie wat spannender en meer singletrack.

zaterdag 20 maart 2010

Gearriveerd

Sneller dan verwacht zijn de velgen al binnengekomen. En het zijn prachtige velgen (vind ik dan).


Het tubeless maken valt in de praktijk inderdaad mee. Als je het trucje maar kent... Eerst latex in de band, dan zijn ze zelfs met de fietspomp op te pompen. Zonder de latex lukt het zelfs met de compressor niet.

En gemonteerd op de Marin. Het scheelt 500 gram met de oude velgen! M'n stalen ros weegt nu dus 10,9 kilo.

dinsdag 16 maart 2010

Onderweg

M'n nieuwe velgen zijn onderweg! Vanwege het makkelijk tubeless maken gekozen voor de nieuwe ZTR Alpine velg met de ZTR naven.
Totaalgewicht van het setje ligt rond de 1400 gram. Nou maar hopen dat het stevig genoeg is ... Het zal in ieder geval een stuk lichter fietsen.



vrijdag 12 maart 2010

zondag 7 maart 2010

Toertocht: St. Oedenrode

Deze tocht stond in mijn top 5 maar is nu helaas gezakt naar een lage plaats. Wat een slechte toertocht was dit...Dat lag met name aan twee zaken: te veel asfalt en een slechte bewegwijzering.

Omdat we (vanwege een aantal blessures) nog niet allemaal fit zijn, hadden we ervoor gekozen de 35km variant te nemen. De tocht is ons vrij bekend en we weten op een paar kritieke punten in Son dat je moet opletten waar je precies in moet schieten. Maar vandaag was het treurig gesteld met de bewegwijzering. Als eerste hadden ze linten gebruikt. Sowieso een klote systeem (Rood = Links, geeL = Rechts). De linten waren daarnaast belabberd opgehangen waardoor we meer dan eens waren fout gereden.

Ook de hoeveelheid asfalt was uit balans. Veel te veel. Voor mijn gevoel heb ik net zo veel singletrack/zand gehad als asfalt. Kan er misschien ook aan liggen dat het zand op asfalt vanwege de bevroren ondergrond.

Helaas moeten de mensen die de 35km variant rijden het mooie technische stuk in de bossen van Son missen.

Voor mij de volgende keer geen St. Oedenrode, misschien toch maar naar Riethoven afreizen.