zaterdag 22 maart 2008

Tourtocht: Veldhoven 16 maart 2008

De route (30km of 45km) start bij camping Molenvelden in Veldhoven. Auto's kunnen worden geparkeerd op een nabij gelegen weiland, ongeveer 3x rondtrappen van de camping.

De route start met een kleine slinger over de camping en gaat direct over in technisch slingerwerk door wat kleine bossen. De route maakt mooi gebruik van de omgeving en een deel van de vaste route aldaar wordt meegepikt. Een paar mooie stukken singletrack, maar niet speciaal of technisch ondoenbaar.

Bewegwijzering is met kleine bordjes gedaan die door de kleurkeuze nog wel eens gauw over het hoofd gezien kunnen worden (donker blauwe achtergrond met witte pijl). Het sleutelwoord in deze tocht is "modder". Bijna 60% van de rit was alleen maar kleverig, halfvloeibaar zand. Dat resulteerde in een opeenvolging van chainsucks en ben daarom bij het pauzepunt gestopt met de route en teruggereden naar het eindpunt. Het pauzepunt (bij ongeveer 28km) voorzag de rijders van tomatensoep, een krentenbol en een sportdrankje.

Bij het eindpunt was een rij ontstaan van rijders die hun fiets wilden afspuiten. Er was slechts 1 tuinslang beschikbaar waardoor je lang moest wachten. In de kantine van de camping kon vervolgens een consumptie worden genuttigd.

km's: 34.65
gemiddelde: 17.35 (pff)

0 reacties: