zondag 6 april 2008

Vaste route: Gulpen

De verwachtingen waren hoog, de nr 1 route van mtbroutes.nl: Gulpen. De weervoorspelling loog er niet om, sneeuw, hagel, regen en harde wind. De mind-set was dus: modder!

We konden even geen goed startpunt vinden maar vonden dankzij een paar behulpzame mede-cyclisten al gauw een paaltje voorzien van het internationale teken voor mtb-routes (hier blauw op gele vierkante bordjes). Auto's geparkeerd, gear aan, de fiets op en huppa, meteen getrakteerd op een lekker afdalinkje op het asfalt! Tijdje geleden dat de klok boven de 60 km/u kwam...

De route is een door stukken asfalt aangeschakelde ups'n'downs; steile, lange, klimmen veelal gevolgd door (harde) afdalingen. De Racing Ralphs lieten het afweten in de modder. Zelfs vrij ver achterop zitten mocht niet baten bij de steile klim en slipte continue door.

Al met al is het een leuke route met goeie training voor klimmen en afdalen. Het ontbreekt aan technische singletracks, weinig bochtenwerk dus. Naar mijn mening iets te veel asfalt. Een aantal afdalingen zijn flink uitgesleten, oppassen dus. Of het nu de moeite waard is om 1,5 uur voor deze route in de auto te zitten...nee, ik denk het niet. Je kunt er beter een dag voor uittrekken en meerdere routes rijden.

km's: 23.07
gemiddelde: 16.46

0 reacties: