zondag 28 september 2008

Tourtocht: Stein

Ondanks dat er een aantal tourtochten dichterbij waren (Oploo, Den Dungen), gingen we vandaag voor het heuvelachtige Limburgse landschap: Stein.

De route start bij voetbalvereniging De Ster in Stein. Er is genoeg parkeergelegenheid en er is zelfs een heuse bewaakte fietsenstalling. Beetje vreemd was dat je hier eerst je inschrijfformulier moest invullen en daarna betalen. Bij de inschrijving zit meteen een gratis consumptie voor na de tocht.

De eerste helft van de gepijlde route is zeer afwisselend. Een aantal zeer technische stukken, fikse klimmen en spannende afdalingen (zowel technisch als snel over het asfalt). In verhouding behoorlijk wat verharde wegen en gelijk pittig klimmen in het begin. Dit is geen route voor beginners.

Na de pauze (welke meer dan welkom was) lijkt het alsof al het singletrack materiaal in het eerste deel gebruikt is. Brede paden en slechts een paar kleine technische stukken maken dit een "fast track" doch afwisselend genoeg.

De route (wij hadden voor de 38km variant gekozen) is uitgepijld met gele bordjes. Deze zijn slecht zichtbaar op de groene achtergrond en te klein. Een afslag was daarom ook regelmatig een verrassing.

Al met zeker voor herhaling vatbaar. Wellicht de volgende keer de 60km.

Km's: 40.84
Gemiddelde: 20.72

Morg370 op de Marin Pine Mountain

Postman op de Cube CC LTD Pro

0 reacties: