maandag 30 juni 2008

Vaste route(s): Deurne, Liessel, Vlierden

Onder het motto "verandering van spijs doet eten" hadden we besloten een andere vaste route te gaan verkennen. Deurne stond op het programma. We wisten niet precies waar te starten, maar de TomTom bracht ons naar een "achterafweggetje" alwaar we de auto voor een boerderij hadden geparkeerd. Daar hadden we al gauw het internationale teken van mountainbike routes in het vizier. De Deurnese route was begonnen...

Op een splitsing, midden in de route, besloten we het bordje "Verbindingsroute Vlierdense Bossen" te volgen, wellicht bracht dat wat meer uitdaging dan de vrijwel rechtoe-rechtaan route van Deurne. Helaas...Niet veel verandering totdat...er een fantastische single-track voor ons lag uitgespreid! Gas erop! Nou ja...gas eruit voornamelijk, Jurgen had een snakebite. Uiteraard zijn we op dit soort dingen voorbereid en gaan altijd volledig uitgerust op pad. Behalve vandaag...alles bij om complete fietsen te demonteren, behalve een pomp. De route dus maar te voet vervolgd, hopende op een voorbijganger die wel was uitgerust met een pomp. Na ongeveer een half uur of zo, kwam er iemand voorbij met een pompje. Dus, lucht erin en de weg vervolgd.

Na anderhalve keer de Vlierdense route te hebben gereden, was het tijd om de verbindingsroute naar de Liesselse bossen te nemen. Aldaar de route gereden maar ook die bracht niet echt veel spannends.

Al met al, veel rechte stukken, weinig singletrack. Niet voor herhaling vatbaar.

Score:

Km's: ??
Gemiddelde: ??

...computertje weigerde dienst...

zondag 22 juni 2008

Vaste route: Nuenen

Vandaag de blauwe route in Nuenen twee maal gereden en als afsluiter de rode route met de Gulberg. Het was benauwd en op de berg zelfs heet. Maar, tijdens het fietsen heb je daar eigenlijk geen last van. Heerlijk...

km's: 40.95
gemiddelde: 21.48

vrijdag 20 juni 2008

Upgrades, upgrades, upgrades...

Feest!! Allerlei nieuwe onderdelen voor de fiets van Jowan (Trek 4500) en Dennis (Trek 6500).

De Trek van Jowan is het oudste werkpaard uit de stal en de aandrijflijn was nodig aan vernieuwing toe. Voor en achter (Shadow) een nieuwe derailleur (Shimano XT 2008). De cassette, ketting en crankset was inmiddels vervangen, tevens door XT spullen. Daarmee is de gehele aandrijflijn ververst en helemaal XT2008. Hij schakelt weer als nieuw:









Daarna was de Trek van Dennis aan de beurt. De SRAM X.0 2008 derrie (medium cage) en X.0 shifters zijn geinstalleerd:


zondag 15 juni 2008

Wheels of Speed 2008...

Gisteren een bezoekje gebracht aan het Wheels of Speed evenement in Willingen en een paar fotootjes geschoten tijdens de trainingen en qualifiers.











Vaste route: Gemert

Heel enthousiast met de vaste route in Gemert begonnen maar vanwege zware regen helaas af moeten breken:

km's: 15.11
gemiddelde: 25.69

woensdag 11 juni 2008

Interval training

Vandaag in de bossen bij Handel / Boekel interval training gedaan. Daar ligt een leuk parcourtje met wat klimmetjes, los zand, flinke wortels, afdaling...leuk.

km's: 25.75
gemiddelde: 21.75

zondag 8 juni 2008

Vaste route: Gemert

Aangezien het gisteren euhm...laat was geworden en vanmorgen heel vroeg, lekker rustig aan gedaan. Overigens de nieuwe Nobby Nic op het achterwiel gemonteerd en wat een verschil met de Racing Ralphs! Vooral bij los zand is het verschil in grip goed te merken.

km's: 48.45
gemiddelde: 23.32

woensdag 4 juni 2008

Duurtraining op de weg

Omdat Jurgen aanstaande vrijdag 110km op de weg gaat fietsen, heeft ie voor dat soort gelegenheden een setje weg-banden gekocht. Reden om die 's te gaan proberen en we hebben een klein rondje rond Gemert gefietst:

km's: 28.36
gemiddelde: 26.05

dinsdag 3 juni 2008

Upgrades

Vandaag nieuwe spulletjes ontvangen van Bike-Components:
  1. Ritchey WCS 4 Axis 44 (OS/6°/100mm) stuurpen
  2. Shimano XTR 970 Hollowtech II Bottom Bracket
  3. Schwalbe Nobby Nic Evo (26"x2.25) - geen foto van


Omdat ik eerst een riser had, was de zitpositie veranderd. Heb nog wel een tijdje met de 120mm FSA gereden maar dit werkt toch stukken beter! En het ziet er vetter uit...



Ongelofelijk maar waar, de origineel gemonteerde XT lagers waren naar de mallemoer...en dat al na 1600km!

zondag 1 juni 2008

Vaste route: Nuenen

Effe lekker rustig aan gedaan vandaag. De blauwe route in Nuenen gefietst en daarna de Gulberg beklommen. De score van vandaag:

km's: 28.91
gemiddelde: 20.96