zondag 12 juli 2009

Vaste route: Oirschot

Sinds lange tijd maar weer eens een vast route genomen en wel die van Oirschot.

Het startpunt voor deze route lag bij sportpark De Kemmer aan de Bloemendaal 5 te Oirschot. Er is parkeergelegenheid in overvloed.

De route begint met wat rechte bospaden en een behoorlijk stuk asfalt om ons over de A58 te brengen. Ten zuiden van de A58 ligt eigenlijk de complete route. Het is een gevarieerde route met veel singletrack en technisch rijden, wat bospaden maar niet overdadig veel en een beetje asfalt.

Ondanks het wat slechte weer was het geen modderbad geworden en eigenlijk heb je tijdens het fietsen in de bossen niet zo veel last van regen. Wel zorgde de nattigheid voor zompige paden waar de Nobby Nics gretig van smulde. Het lijkt wel of er iemand constant aan de remmen zat!

De route is uitgepijld met een rode variant van het internationale mountainbike teken. Let op, het zijn eigenlijk twee routes; een rode variant en een donker-rode variant. Aansluitend kun je de route van Vessem nog rijden en daarmee het totaal op 80 kilometer zetten. Dat hadden we dus niet gedaan en lekker ruim 42 kilometer getrapt.

0 reacties: