zondag 18 oktober 2009

Toertocht: het Dak van Brabant

Een tocht die we eigenlijk steeds hebben vermeden...het Dak van Brabant. Puur omdat we er vanuit gingen dat ie zo populair was dat het voornamelijk filerijden was. Helaas konden we onze nieuwsgierigheid niet bedwingen en zijn toch naar de 25e editie van deze populaire toertocht gegaan.

Vanuit Nuenen is het meteen singletracken en daar houdt het eigenlijk niet meer me op tot je weer terug bent in Nuenen. Een geweldige route en tot in de puntjes verzorgd. De route was uitstekend uitgepijld. Verzorging was super en onderweg hadden ze ter gelegenheid van de 25e editie een soort behendigheids-parcourtje ingebouwd.

Als laatste werd je getrakteerd op de Gulberg. Geen standaard rode route volgen maar volledig anders ingericht. Een nieuwe (niet permanente) beklimming en waar je normaal omhoog kruipt, ging je nu naar beneden. Erg leuk. Feit blijft dat de track erg uitgesleten en daardoor redelijk "tricky" is.

Helaas af en toe toch wel file gereden maar het viel me achteraf gezien reuze mee. Er waren ook voldoende inhaalmogelijkheden.

Al met al een toertocht die tot in de puntjes verzorgd was. Complimenten aan de organisatie!

1 reacties:

Frans zei

HAllo, toevallig op dit Blog terecht gekomen. Toch doet het als organisatie goed om zoiets te lezen. Ik zet het meteen door aan onze medeorganisatoren! Bedankt en tot een volgende keer!!