donderdag 30 juli 2009

Merlin

Gisteren kwam Tilly even langs met zijn nieuwe wegraket. Merlin frame, Zipp wielen...all the goodies. Ik ben normaal niet zo van de wielrenfietsen, maar dit is een prachtexemplaar.


zaterdag 25 juli 2009

Afgebroken zadelpen

Vandaag is tijdens een rondje Gemert mijn carbon zadelpen van FSA afgebroken. Eerst dacht ik nog dat mijn zadel zelf was losgeschoten, maar zoals op de foto is te zien was dat niet zo.



De pen is precies afgebroken op het punt waar het uit het frame komt. Waarschijnlijk is de druk op dat punt te groot door de constructie van de zadelpenklem. Je ziet ook duidelijk de afdruk van de klem in de zadelpen staan.
De nieuwe pen is al besteld. Deze dus eerst maar eens wat losser in het frame vastzetten... en hopen dat deze heel blijft.

Doei Trek 6500, hallo Commencal Nuts 5!

Voor Dennis stond er al heel lang een ander frame op het programma maar er is nooit echt besloten wat het moest zijn...totdat er een Commencal Nuts 5 frame werd aangeboden op het mountainbike forum. Het frame is echt prachtig en in een zeer goede conditie. In een avondje waren de spullen van de Trek 6500 verhuisd naar de Commencal. Echt een prachtige fiets geworden.


Hier nog met de platforms erop


woensdag 22 juli 2009

Salsa Moto Rapido upgrade

Tijd voor nieuw meubulair op de Salsa: Selle Italia SLR Gel flow.



maandag 20 juli 2009

Trek 6500 up-up-up-upgrade!

Nieuwe wielen voor de Trek 6500 van Dennis:
- DT Swiss Competition spaken
- DT Swiss 4.2d velgen
- Tune King Kong naven
- Vredestein Black Panthers XTrac banden (tubeless)

Daarnaast is de aandrijflijn ook nog ververst met een nieuwe cassette en een nieuwe ketting. Voorlopig kan ie er weer even tegen.





woensdag 15 juli 2009

Upgrade Marin

De oude XT derrie van de Marin was moe...Dus, tijd voor een frisse, welliswaar gebruikte, maar kekke XT Shadow derrie. Ziet er toch wel een stukje gelikter uit ook zo.

zondag 12 juli 2009

Vaste route: Oirschot

Sinds lange tijd maar weer eens een vast route genomen en wel die van Oirschot.

Het startpunt voor deze route lag bij sportpark De Kemmer aan de Bloemendaal 5 te Oirschot. Er is parkeergelegenheid in overvloed.

De route begint met wat rechte bospaden en een behoorlijk stuk asfalt om ons over de A58 te brengen. Ten zuiden van de A58 ligt eigenlijk de complete route. Het is een gevarieerde route met veel singletrack en technisch rijden, wat bospaden maar niet overdadig veel en een beetje asfalt.

Ondanks het wat slechte weer was het geen modderbad geworden en eigenlijk heb je tijdens het fietsen in de bossen niet zo veel last van regen. Wel zorgde de nattigheid voor zompige paden waar de Nobby Nics gretig van smulde. Het lijkt wel of er iemand constant aan de remmen zat!

De route is uitgepijld met een rode variant van het internationale mountainbike teken. Let op, het zijn eigenlijk twee routes; een rode variant en een donker-rode variant. Aansluitend kun je de route van Vessem nog rijden en daarmee het totaal op 80 kilometer zetten. Dat hadden we dus niet gedaan en lekker ruim 42 kilometer getrapt.

zondag 5 juli 2009

Nieuwe remmen: Avid Elixir CR

Vanwege een onverwachte financiƫle meevaller :-) de Avid Juicy Three's op mijn Marin toch maar vervangen. Het zijn fijne remmen, maar de achterrem werkte toch niet meer helemaal hoe het hoort (lees aanlopende schijfrem).
De nieuwe Elixir CR's stonden al op mijn verlanglijstje en bij Fietsportief waren ze wel heel goed geprijsd. Die maar meteen bestelt en na een paar dagen in huis.

Zo zien ze er gemonteerd uit.





Vandaag de remmen uitgeprobeerd. Heel fijn, kan niet anders zeggen. Maar het grootste verschil is toch een vrijlopende achterrem... Dat scheelt behoorlijk, meer dan ik verwacht had.