zondag 27 december 2009

Salsa: upgrade

Al een tijdje wilde ik naar een 160/140mm schijfrem-setup (i.p.v. 180/160mm). Puur voor de looks. Uiteraard had ik liever schijven gehad met een zwarte spider, maar heb deze voor een appel en een ei aangeschaft via het forum...eigenlijk niet eens zo lelijk. Nieuwe adaptertjes erop en huppa, we're good to go!



donderdag 24 december 2009

Droomfiets: LiteSpeed Sewanee

Ooit...

zondag 20 december 2009

Vaste route: Gemert

Omdat er links er rechts wat toertochten waren afgelast en omdat het koud zou worden, bleven we dit keer maar dicht bij huis: rondje Gemert.

Het blijft toch een aparte beleving om door zo'n sereen landschap heen te glijden. Niet alleen mooi, maar zeker spannende want de vraag blijft toch iedere keer: wat zit er onder de sneeuw. Voor mij resulteerde dat in ieder geval in 3 valpartijtjes.

Onderweg hadden we - na de marteling op het lange rechte stuk in de route - even de tijd genomen om van het landschap te genieten. Hieronder dus wat kiekjes.

De werkpaarden kregen net voor De Stippelberg even rust.

Jurgen met sik-extensions


Bas met sik-extensions en belachelijke helm-setup. Pfff

zondag 13 december 2009

Toertocht: St. Antonis

Eigenlijk had ik best wel een goede verwachting van deze tocht. Kan me herinneren dat ik er vorig jaar redelijk over te spreken was.

Nou...het zal inderdaad "redelijk" zijn geweest want meer dan dat is het eigenlijk niet. Tussen de rechte stukken en vooral 90 graden bochtjes door, zitten inderdaad wel een paar leuke technische singletracks. Daarvan is denk ik 20% ruiterpad. Dat is echt een crime om op te fietsen.

De rustplaats biedt genoeg om bij te tanken en er wordt zelfs snert geserveerd. Wellicht bevorderlijk voor later in de tocht als het spul de flatulentie op gang heeft gezet :-)

Vlak voor het einde wordt je nog getrakteerd op een stukje mul zand op de heide. Erg zwaar en ik heb medelijden met de allerlaatste, want daar is het zand natuurlijk het mulst.

Of ik er volgend jaar weer zal zijn...geen idee. Wellicht als het gevroren heeft en de ondergrond lekker hard is, dan is het net een racebaan.

Leuk feitje: Dhr. Brentjens en gevolg waren er ook.