zaterdag 22 oktober 2011

MTB Clinic te Gemert

Vandaag meegedaan aan een MTB Clinic in ons dorp. Eén van de lokale fietsenzaken hadden een aantal professionals ingehuurd om het mountainbiken te promoten. Het waren leden van het Univega team.

De clinic werd voorafgegaan door een kleine introductie over sportvoeding en wat algemene technische tips. Daarna zijn we met een groep van ongeveer 20 personen de bossen van Gemert ingedoken om daar wat rijvaardigheidsoefeningen te doen. Het ging daarbij om rijden door mul zand, obstakels nemen, balans, klimmen en afdalen. De groep was gemengd: beginners en gevorderden. Er waren er zelfs in spijkerbroek en bergschoenen! Eerlijk gezegd was het niet zo spannend als je tot de gevorderden behoorde. De langzaam rijden wedstrijd was op zich wel grappig. Degene die het eerst over de streep was, had verloren (je mocht niet sur-place-en).

Naast wat gezelligheid en nieuwe mensen ontmoeten, was er ook de kans op een 29-er te rijden. Eerlijk gezegd was dat voor mij de aanleiding om mee te doen aan de ze clinic. Het waren fietsen van Univega. Ik heb een stukje door mul zand gereden en over obstakels. Je merkt direct het verschil en wat mij betreft een groot verschil. Natuurlijk voelt een fiets die niet helemaal op jou is afgestemd altijd vreemd aan, maar de positieve eigenschappen van een 29-er kwamen toch wel direct naar boven: comfort.

Na afloop werd er nog wat verteld over reinigings- en smeermiddelen. Al met al toch weer een paar uur de bossen in geweest, het weer was heerlijk, evenals de koffie en de home-made cake.

0 reacties: