zaterdag 17 mei 2008

Limburgs Mooiste

Limburgs Mooiste stond op het programma. Voor iedere fietser was wel een route naar gading. Zo ook voor de MTB-ers. Er was keuze uit: 40km landelijk, 40km technisch, 70km landelijk en een marathon van 110km welke een combinatie was van de 70km landelijk en de 40km technisch. We kozen voor de 40km technisch.

Het evenement vind plaats rond Landgraaf in Zuid-Limburg, en start vanaf het Megaland (waar ook Pinkpop wordt gehouden). Nog voor vertrek regende het pijpenstelen maar de Buienradar beloofde toch droog weer. Een beetje op intuitie hebben we de auto op een nabij gelegen parkeerplaats gezet. Het was druk. Er komen 17.000 deelnemers op het evenement af, dus het is een mierennest van auto's en schreeuwende fietser ("Aan de kant!").

De route is een goeie balans tussen singletrack, klim, daling, en snelle stukken. Door de modder liet het materiaal het soms afweten (chainsuck!!) maar over het algemeen was het lekker fietsen. Echt een technisch parcour met veel stuurwerk. Een goeie oefening dus! Halverwege de route was een rustpunt. Keuze uit een energiedrank (bleh), koek, krentenbol, thee, reep en er was gelegenheid de fiets eventueel wat af te spoelen. Ook een fietspomp was aanwezig.

De route was heel goed aangegeven met het internationale teken voor de mountainbike route. Het laatste stuk, een fixe klim op de berg van de skibaan, is uitgezet door de organisatie, de rest van de route was een vaste route...dat maakte de hoogte van het inschrijfgeld alleen maar zuurder: €15,-. De route hadden we ook op een andere dag kunnen rijden...Desalniettemin een prachtige route en zeker voor herhaling vatbaar!!

De Cube voelt nog steeds niet helemaal vertrouwd aan. Het is glibberen en glijen en ik overweeg ook de Schwalbe Racing Ralph 2007 die achter is gemonteerd te vervangen door iets anders. Ook de flatbar is wennen als je altijd met een vele bredere riser hebt gereden. Och ja, reden te meer om nog meer te gaan trainen!

km's: 51.71 (vanaf parkeerplaats)
gemiddelde: 17.46

Mijn startnummer:

0 reacties: