zondag 19 oktober 2008

Tourtocht: Bladel

Omdat we wél fan zijn van de route van Nuenen maar niét van een overbevolkte tourtocht, vandaag er toch maar voor gekozen naar Bladel af te reizen.

De tourtocht werd georganiseerd door ATB Club 26inch en start bij het tennispavilioen in Bladen. Ruim vooraf wordt duidelijk aangegeven waar het startpunt is (de TomTom kon thuis gelaten worden).

Omdat we voor de 55km hadden gekozen, stonden er twee pauzepunten in het verschiet. Voor de eerste pauze bied de route niet echt veel spectaculaire dingen en is het vooral "bospad" blazen. Na ruim 20 km kwam het eerste pauzepunt. Een (peper)koek en een vies sportdrankje was er te fourageren.

Vanaf hier werd de route wat interessanter en hebben we nauwelijks verharde wegen gezien. Af en toe een fietspad maar daar bleef je nooit lang op. Leuke singletracks met wat technisch werk tussendoor werden aan elkaar gereden door wat snellere bospaden die af en toe zelfs leuk kronkelden.

Het tweede pauzepunt was tevens het pauzepunt voor de 35 en 45km variant. Wellicht waren we aan de late kant, want de soep was reeds op. Jammer, dus toch maar (weer) een koek en een vies sportdrankje. Totaan het eindpunt is het eigenlijk een redelijk boeiende rit gebleven.

De route was zeer goed uitgepijld en er was meer dan voldoende parkeergelegenheid. Chapeau voor 26inch.

km's: 55.53
gemiddelde: 22.75

0 reacties: