zondag 30 november 2008

Tourtocht: Helmond - TC Buitenlust '68

Nooit geweten dat er een heuse wielerbaan in de Rijpelberg (Helmond) lag. Midden in deze woonwijk ligt het sportcomplex De Rijpel. Je zou bij een sportcomplex dan ook ruime parkeergelegenheid verwachten maar niets in minder waard.

Het weer was een complete ramp. De ochtend begon droog maar voordat we bij het startpunt waren aangekomen, kwam er weer net iets te veel geklieder uit de lucht vallen. Dat was niet het enige, het was nog eens ijskoud ook! Daarom vandaag de 30km gekozen en niet de 45km.

De tocht begint in de Bakelse bossen. Inmiddels bekend terrein omdat daar nog een aantal andere tourtochten doorheen lopen. Is niet erg want dat is best leuk technisch fietsen daar. Daarna is het een aaneenschakeling van wat bospaden. Niet echt spannend.

De pauze bood peperkoek, krentenbollen, sportdrank, thee en zelks koffie! De route vervolgt daarna delen van (waarschijnlijk) de vaste route rond Deurne en Liesel. Ook na de pauze kan de route mij niet echt boeien. Wellicht was ik iets te veel afgeleid door koude vingers en tenen.

Het laatste stuk loopt weer door de Bakelse bossen wat een goeie afsluiter bleek. Daarna gauw naar huis, proberen op te warmen.

De route is goed uitgepijld, gelukkig niet met linten.

km's: 29.74
gemiddelde: 21.03

0 reacties: