dinsdag 28 oktober 2008

Salsa Moto Rapido voortgang

Vandaag is de start gemaakt met de opbouw van de Salsa. Nieuwe parts zijn gearriveerd!!

  • Chris King NoThread 1-1/8" balhoofd zwart
  • RaceFace Next XC SL Carbon zadelpen
  • Gore Ride-On kabelset

Bij gebrek aan een balhoofdpers heeft Jowan van een stuk draadeind (M12), revetten en wat houtklossen een mooie vervanging hiervoor gefabriceerd. Zie hieronder het resultaat. Werkt als een speer en is stukken goedkoper dan een originele balhoofdpers.

Chris King NoThread headset gereed voor installatie

Custom made balhoofdpers
Chris King zit op de troon
Tevens de zadelpen even voor de looks geinstalleerd. Even op de minimale stand om zoveel mogelijk krassen te voorkomen. Nice...
Na het weekend kan het afbreken van de Cube beginnen. De Reba SL vork gaat linea reacta naar de fietsenzaak voor een onderhoudsbeurt en het Salsa frame moet bij de crank nog geschuurd worden. Daarna kan het feest beginnen!

Toertocht Plasmolen

Afgelopen zondag naar Plasmolen gereden. De weersvoorspelling was niet zo denderend, maar het bleef droog.
Jurgen wilde de 30 km doen, Jowan en Dennis de 50. Dus met zijn drieen aan de 50 begonnen... Het eerste stuk was al meteen vrij pittig en ging richting de vaste route van Nijmegen. Bij de eerste pittige afdaling stond er al een man of vier banden te plakken! De pauze was vrij vroeg op 23 km. Goed verzorgd, maar ook druk.
Na de pauze ging het richting het Reichswald. Veel klimmen en dalen over brede paden. Weinig tot geen uitdagende singletracks. En helaas veel 'wielrenners'. Dus achter aansluiten op de klimmen, want dat zijn ze niet gewend. Eikels, blijf op de weg!
Al met al een goed verzorgde tocht. Zelf vond ik het niet zo denderend, maar dat lag misschien ook aan het gebrek aan conditie (zie onderste foto).









km's: 50 (ongeveer)
gemiddelde: 20 (ongeveer)

maandag 27 oktober 2008

Vaste route: Gemert

Er was in Handel een offroad-rit georganiseerd en in Helmond een MTB Tourtocht. Aan de laatste kon ik wegens tijdgebrek niet deelnemen maar had wel van beiden mee mogen genieten. De vaste route van Gemert diende namelijk ook voor de Helmondse tourtocht. Welliswaar in tegengestelde richting wat het gemiddelde helaas wat drukte (moest regelmatig stoppen).

Ondertussen waren Jurgen, Dennis en Jowan in Mook de tourtocht aldaar aan het fietsen.

km's: 41.55
gemiddelde: 22.98

zondag 19 oktober 2008

Tourtocht: Bladel

Omdat we wél fan zijn van de route van Nuenen maar niét van een overbevolkte tourtocht, vandaag er toch maar voor gekozen naar Bladel af te reizen.

De tourtocht werd georganiseerd door ATB Club 26inch en start bij het tennispavilioen in Bladen. Ruim vooraf wordt duidelijk aangegeven waar het startpunt is (de TomTom kon thuis gelaten worden).

Omdat we voor de 55km hadden gekozen, stonden er twee pauzepunten in het verschiet. Voor de eerste pauze bied de route niet echt veel spectaculaire dingen en is het vooral "bospad" blazen. Na ruim 20 km kwam het eerste pauzepunt. Een (peper)koek en een vies sportdrankje was er te fourageren.

Vanaf hier werd de route wat interessanter en hebben we nauwelijks verharde wegen gezien. Af en toe een fietspad maar daar bleef je nooit lang op. Leuke singletracks met wat technisch werk tussendoor werden aan elkaar gereden door wat snellere bospaden die af en toe zelfs leuk kronkelden.

Het tweede pauzepunt was tevens het pauzepunt voor de 35 en 45km variant. Wellicht waren we aan de late kant, want de soep was reeds op. Jammer, dus toch maar (weer) een koek en een vies sportdrankje. Totaan het eindpunt is het eigenlijk een redelijk boeiende rit gebleven.

De route was zeer goed uitgepijld en er was meer dan voldoende parkeergelegenheid. Chapeau voor 26inch.

km's: 55.53
gemiddelde: 22.75

zaterdag 18 oktober 2008

Nieuw speeltje: Salsa Moto Rapido

Al een tijdje was ik helemaal weg van het Salsa Moto Rapido frame en nu had ik de kans het frame aan te schaffen. Het is een basis voor een leuk zelfbouw project en om te beginnen ga ik alle spullen van de Cube (indien mogelijk) overzetten en vervolgens upgraden. Het is echt een geweldig stukje vakmanschap en ook hier geldt weer...in het echt is ie mooier:

Merk: Salsa (www.salsacycles.com)
Type: Moto Rapido
Maat: 18"
Materiaal: Scandium gecombineer met carbon seatstay
Gewicht: 1450gr





maandag 13 oktober 2008

Tourtocht: ATBeasts Gemert

Dit is voor ons een thuiswedstrijd. Vorige keer hadden we besloten nog niet met de 55km akkoord te gaan, maar dit jaar moesten we er dan toch echt aan geloven.

De tocht start zoals altijd bij Fitland en begint met een stuk van de vaste route die om Gemert heen ligt alleen tegen de richting in. Ook wel 's leuk als je gewend bent van de andere kant te komen. Al gauw schiet de route de bossen bij Bakel in richting Helmond (Dierdonk en Rijpelberg) alwaar lekkere technische en bochtige stukken klaar liggen.

De pauzeplek (na 32km) was een beetje ongelukkig gekozen omdat deze aan een doorgaande weg lag. Veel autoverkeer terwijl iedereen zijn fiets in de berm geparkeerd had. Thee, sportdrank, peperkoek of een krentenbroodje was er te fourageren.

Na de pauze zet de "stijl" van de route zich voort en worden lekker technische stukken afgewisseld met korte rechte stukken over wat zandpaden. Al met al een mooie route waarin alles verwerkt zit.

km's: 55.07
gemiddelde: 23.09

Helemaal links in beeld, onder de lantaarnpaal: Bas, Dennis en Jowan aan de thee. Onder in beeld ligt de Cube van Bas te rusten

zondag 5 oktober 2008

Vaste route: Gemert

Terwijl Dennis en Jurgen in de Hel van Limburg hun remblokjes en banden aan het vernielen waren, deden Jowan, Tilly en Bas een kort rondje Gemert. En dan ziet de slechts 1 dag oude Trek 8500 van Jowan er zo uit:







Hoezo op?

De modder in Zuid Limburg heeft weer enkele euri's weggesleten. Mijn remblokken zijn door en door versleten vandaag. Er zat al niet meer heel veel op, maar dit is wel heel overdreven.



Van de achterrem was het rechterblok helemaal weg tot op het ijzer. Ook de ijzeren veer is nagenoeg weg!! Van de voorrem zit er nog net iets op. Maar dan ook maar een heel klein beetje iets.
Om met deze remmen enkele bordjes "Steile afdaling" tegen te komen geeft niet heel veel vertrouwen. Er viel dus ook nauwelijk nog te remmen.

Hel van Zuid Limburg

Vandaag de 'Hel van Zuid Limburg' in Puth gereden. Vooraf wilden we de 50 km. doen, maar vanwege de regen onderweg gekozen voor de 40 (jaja, watjes).
De route viel toch wat tegen. In het begin en op het einde veel klimmen en mooie technische stukken, maar het grootste gedeelte van het tussenstuk eigenlijk alleen maar brede paden. Wel een paar flinke klimmen en een mooie kombocht om een boom heen.

De pauze (de 2de hebben we overgeslagen) was maar karig. Alleen thee (denk in ieder geval dat het thee was...) en een wafel.
Dennis reed 3 keer lek met z'n Race Kings world cup edition. Dat zijn ook geen banden voor dit weer. Met dank aan Lezyne. Die pomp en plakkers van hen werken als een tierelier. Gelukkig wel, want banden plakken in de harde wind en stromende regen met alles onder de modder is ook geen pretje.

Desondanks hebben we ons prima vermaakt in de modder. Nu alles nog schoonmaken, want we hebben aardig wat Limburgse klei meegenomen naar Gemert.



Km's: 46.9
Gemiddelde: 18.2

zaterdag 4 oktober 2008

Nieuw speeltje: Trek 8500

Na veel wikken en wegen was het dan vandaag eindelijk zover. Jowan heeft zijn nieuwe speeltje: een Trek 8500. En hier geldt tevens (zoals zo vaak gezegd wordt): in het echt is ie mooier. Wat een prachtmachine! En nu...vies maken!!!