zondag 15 februari 2009

Vaste route: Nijmegen

Vanwege een gebrek aan interessante toertochten vandaag de vaste route van Nijmegen gereden. Ondanks de weervoorspelling was het droog toen we aan de tocht begonnen. Het was wel koud, waardoor ook de ondergrond bevroren was. Dat maakte de route wel sneller dan anders.
De route was weer prachtig om te fietsen. Er zit echt vanalles in, klimmen, dalen, technische stukken, brede paden en maar een heel klein stuk asfalt. Deze keer hebben we een stuk van de route gefietst die we tot nog toe iedere keer gemist hebben. Het was een echt technisch downhill-stuk met mooie drops, een boomstronken passage, wat kuipbochten en mooie technische slingerbochten. Buitengewoon prachtig en uitdagend. Iets wat ik tot nog toe nog nooit gefietst heb. Achteraf toch jammer dat we dat stuk niet nog een keer gedaan hebben. Mooi excuus om de route binnenkort weer eens te rijden...

De nieuwe hartslagmeter tijdens de route ook uitgetest. Ondanks enkele keren een korte uitval werkt die prima. Leuk om nu ook te zien (en niet alleen te voelen) dat er een verband is tussen verzuren en een hoge hartslag. Iedere keer als de hartslag boven de 170 uitkwam begon ik te verzuren. De stevigste klim in de route leverde trouwens de hoogste hartslag van 189 op.
Van de 2 uur die we gefietst hebben, één uur boven de 85% max. HR gefietst! Er mag dus nog flink wat getraind worden om deze tijdsduur terug te brengen.
Nooit geweten overigens dat je tijdens zo'n rit bijna 1700 kcal verbruikt!

km's: 45
gemiddelde: 21,8
gem. hartslag: 156

3 reacties:

PostMan zei

Het enige wat er nu nog ontbreekt is "live footage" middels een helmetcam...

Anoniem zei

Leuk blog hebben jullie ook een website?

een keer samen biken? www.ATBBikers.nl Boxtel

Groetjes Menno

PostMan zei

Hey Menno, bedankt voor je reactie. We hebben geen officiele website. We zijn ook niet echt een club of zo. Met zo'n grote club als jullie, treffen we elkaar vast nog wel eens op een vaste route!