zondag 27 september 2009

Toertocht Stein

Dit jaar wederom de toertocht in Stein gereden. Voor het verslag van vorig jaar kijk hier.
Het was prachtig weer en we waren dit jaar met z'n vieren. De route was hetzelfde als vorig jaar, snel dus (heel snel) met een paar pittige stukken er tussen.
Het was wederom een prachtige route, met iets teveel asfalt dat wel. Het gemiddelde was dit jaar een stuk hoger dan vorig jaar. D had zelfs een gemiddelde van 24 op de teller!

Misschien volgend jaar de 60 km.....

En hierbij de 'actie' foto's.














Kilometers: 42,3
Gemiddelde: 22,5

zondag 20 september 2009

Toertocht: St. Oedenrode/Nijnsel

Hup, daar is ie weer! Eén van onze favorieten. Uiteraard weer starten bij de Vresselse Hut en van daar uit richting Son en Breugel.

Maar...verrassing! Het eerste deel van de tocht (voor de pauze) is anders geworden. Er zitten nieuwe stukken in en het is bijna voor 80% alleen maar technisch sturen. Geweldig. Chapeau voor de organisatie, erg goed gedaan.

Na de pauze is het grotendeels de vaste route van St. Oedenrode volgen met de welbekende slingerpaden. Geen idee of de organisatie er rekening heeft gehouden met "de hoeveelheid" slingerpaden maar in mijn ogen was het precies genoeg. Als je de hele vast route rijdt is het veel te veel van het goede namelijk...maar dat terzijde. Uiteraard zat de wip erin verwerkt en de route is tot op het laatste erg boeiend. We hebben ons weer goed vermaakt.

maandag 14 september 2009

Toertocht St. Anthonis

Gister de toertocht van St. Anthonis gereden. Eigenlijk geen verschil met de tocht van vorig jaar. Daarom maar geen nieuw lulverhaal, enkel een verwijzing.
Het weer was dit jaar wat minder, wat druppels gehad onderweg. De ondergrond was daarentegen wel heel droog, dus veel los zand.
Ondanks de vakantie nu wel een goed gemiddelde.

Kilometers: 46
Gemiddelde: 23,3

woensdag 9 september 2009

Toertocht Swalmen

Afgelopen zondag de toertocht van ATB Extreme gereden in Swalmen. Om 8 uur aangereden, zodat we iets na negenen konden starten. Het was wel wat koud aan de start, dus toch maar een extra shirt/jas aangedaan.
Meteen in het begin achter een groep wielrenners gekomen. Hard op de rechte stukken en stapvoets door de bochten dus. Dat verpest je ritme meteen. De route begon vrij rustig, maar er kwamen al snel wat pittige klimmen in. Ook zaten er wat technische stukken tussen.
Omdat de benen van mij niet wilden, op de splitsing toch voor de 35 km. gekozen. D wilde graag de 50 doen, maar is toch ook voor de 35 gegaan. Bij het pauzepunt was het de ene dure fiets na de andere. Hoezo crisis...
Na de pauze waren het vooral gewone paden, met een enkel technisch stuk. De tocht verder 'rustig' uitgefietst. D was inmiddels op de pedalen gaan staan, want het gemiddelde moest toch omhoog!
Al met al een perfect georganiseerde tocht in een mooie omgeving. Volgend jaar terug voor de 50 en met een beter tempo.

Kilometers: 35
Gemiddelde: 22,5 (D 24)

dinsdag 1 september 2009

Vaste route: Drunense Duinen int kwadraat

Vandaag was het weer niet zo denderend (regen). Prima om te gaan fietsen dus! De route van de Drunense Duinen gepakt met de bedoeling die 2 keer achter elkaar te doen.
In het begin regende het nog niet zo hard. Het duinzand was wel wat beter te rijden, maar nog te los om er doorheen te fietsen. Wel plakt dat mulle zand met wat water enorm aan je banden. Het koekt helemaal aan elkaar. Het gebruik van de laatste twee tandbladen op de cassette was al meteen onmogelijk. De ketting sloeg er continue op over. Dan maar wat meer schakelen tussen het middenste en het grote blad voor.
De eerste ronde rustig begonnen met aan het eind 21 gemiddeld. Omdat ik nog nergens last van had begonnen aan de tweede ronde. Het begon ook harder te regenen. Op het zand kwamen al wat plassen te staan. Het fietsen door het zand ging daardoor wel wat makkelijker. Bijna niet meer hoeven afstappen. Alleen schuurt dat zand wel enorm aan je kont... Op het eind van de tweede ronde sloeg de kramp toe, vooral bij het klimmen. Toch nog een net gemiddelde gehaald.




Kilometers: 52,2
Gemiddelde: 20,7