maandag 14 november 2011

Toertocht: Zeeland

We hadden 'm al eens eerder gereden, de toertocht van Zeeland. Ook deze keer maakte de organisatie zijn beloftes weer waar: bijna geen asfalt. We hadden de 33km variant gereden en ook deze keer was het weer genieten. Het weer was perfect, beetje mistig, niet superkoud, mooie harde ondergrond.

De route haalt het maximale uit de ligging. Mooie stukken technische rijden, singletrack genoeg, af en toe een keertje lekker stampen op een recht stuk. Heel mooi in elkaar gezet. De route liep overigens deels tegen de bestaande route van Uden in. Bij het pauzepunt was er weer heerlijke erwtensoep en die kwam als geroepen!

Het laatste stuk blijft toch het mooiste van de tocht: de wallen. "Save the best for last" en dat klopt. Gelukkig was het droog gebleven deze keer en dat maakt deze route wel een toppertje. Dat denken veel mensen, want het was druk. En ja, je moet af en toe treintje rijden maar er zijn toch wel mogelijkheden om in te halen. Over het algemeen vond ik het nog meevallen. Misschien lag het aan de late starttijd. De route wordt aangegeven door linten. Er was ruim voldoende gebruik gemaakt van "bevestigingslinten" zodat je zeker wist dat je goed zat. Prima gedaan, maar het systeem vind ik nog steeds niks.

Tot volgend jaar!

Zie hier de route.

1 reacties:

Unknown zei

1275 deelnemers!! Dan viel het treintje rijden nog meer mee dan we al dachten.
Geweldige route en perfecte organisatie.