maandag 16 november 2009

Toertocht: Zeeland

Vorige jaar 1200 deelnemers (en als ik de foto's moet geloven was Bart Brentjes daar zelfs bij) dus de verwachtingen waren hoog van deze tocht.

De tocht start bij Camping "De Heische Tip". Als herkenning kreeg iedereen een oranje kaartje wat je met een tie-warp aan je fiets kon maken. Mocht je de linten hebben gemist (want daar was de route mee uitgepijld) dan hoefde je de oranje kaartjes maar te volgen, die dingen lagen echt overal.

Enfin, de route start direct op onverhard. De organisatie had het al beloofd en ook waar gemaakt: de route loopt bijna in zijn geheel over onverhard. In de 48km zit misschien 1 km onverhard.

Het is één lange singletrack. Moeilijk om in te halen, dat wel, maar wel heerlijk fietsen. Bospaden afgewisseld met stuwwallen (echt heel leuk) en af en toe een fix klimmetje er tussen. Prima.

Ondanks een vrij positief begin van het weer, valt helaas halverwege de tocht de hemel naar beneden wat sommige stukken behoorlijk sompig maakt.

Omdat de tocht populair is, is het helaas regelmatig "treintje rijden". De drukte maakt het overigens wel weer makkelijker om de route aan te houden en je minder vlug te vergissen met de linten...

Al met al een geslaagde tocht en zeker voor herhaling vatbaar.

1 reacties:

Unknown zei

Ik zag je gisteren voorbij-flitsen op de mooiste fiets van NL Helaas is hij alleen nog maar verkrijgbaar in de 16 Inch uitvoering, anders zou dit raspaard ook bij mij in de schuur staan

MvG
Schultzz