zondag 8 november 2009

Toertocht: Valkenswaard

De verwachtingen waren niet erg hoog van deze tocht. Geen idee waarom, maar het "riekt" naar rechte stukken en lange bospaden. Niets was minder waar bleek...

De start is bij het thuishonk van TC De Kempen, net buiten Dommelen bij het parkeerterrein van het Eurocircuit. De 40km stond op het programma.

Allereerst moest er natuurlijk naar een bosrijk gebied gereden worden waardoor we even of asfalt moesten. Geen probleem, dat asfalt zouden we de komende tijd toch niet veel meer zien.

Het eerste deel, voor de pauze, is erg afwisselend. Mooie technische stukken met lekker veel singletrack afgewisseld met een paar stukken bospad en heel klein beetje asfalt. Ondanks dat het weer erg slecht was geweest, viel het qua blubber redelijk mee. Alleen het bovenste laagje van de paden was af en toe zompig...echt fijn vinden de Nobby Nics dat niet.

Na de pauze (soep!) ging het eigenlijk op het zelfde principe door. De route was niet al te best uitgepijld...een beetje op z'n Belgisch: na de afslag. Er was zelfs een pijl opgehangen bij iets wat op een afslag leek maar als je daar eenmaal in volle snelheid afdraaide, stond je in de struiken op een stuwwal...aan de sporen te zien, was ik niet de enige die daar was ingetrapt.

Het weer zat ontzettend mee...het zonnentje liet zich duidelijk zien! Al met al is deze rit zeker voor herhaling vatbaar. Tip: aan het einde hebben ze broodjes worst!! :-)

1 reacties:

Anoniem zei

leuke afwisselende tocht. veel singletracks wat altijd de benodigde stuurmanskunst vergt.
jammer dat (ook ik) enkele pijltjes miste maar dat slechts enkele meters extra opleverde. Komt misschien ook door de lage zonstand. maar toch complimenten voor de organisatie. Frank Creemers Nuenen