zaterdag 26 november 2011

Remmelarij

Brakeforce one heeft nieuwe remmen ontwikkeld. Die zouden anders (beter) werken dan alle andere schijfremmen op de markt.

  • One finger braking with minimal effort that delivers maximum braking power.
  • Greater stopping power than any other brake on the market.
  • No more grinding and squeaking brakes as the pads are actively retracted to create a true air gap (adjustment of clearance at the dial on the brake lever).
  • Maintenance-free closed system without brake fluid reservoir prevents pressure point from shifting after long idle periods.
Mooi verhaal natuurlijk, maar of het in de praktijk ook zo goed werkt moet nog blijken. Die test zal iemand anders dan maar moeten doen, want tegen € 400 per rem... verwacht ik ze niet snel op mijn fiets tegen te komen! Moutainbike.be heeft al een korte test gedaan.

Het blijven echter prachtige remmen met een heel laag gewicht. En dat ze bedacht zijn door iemand van 14 jaar maakt ze nog iets bijzonderders.


zaterdag 19 november 2011

Bike Pr0n: Marin CXR 29er

Vandaag even bij Van de Wiel in Uden binnen gelopen. Zo maar omdat ik in de buurt was. En wat staat er tot mijn verbazing in de etalage? Een Marin.
Dus maar snel doorgelopen naar de mountainbikes. En het stikte er van de Marin fietsen, ook wielrengevallen.

Topstuk was de Marin CXR 29er Pro. Wat een geweldig apparaat (op het prijskaartje na dan). Mooi mat carbon, interne kabelgeleiding, tapered headtube, direct mount achterrem, Formula R1 in het zilver, 2x10 Sram, enz., enz. En het frame weegt maar 1100 gram (19 inch)!!

Er stond ook een stalen Pine Mountain 29er. Ook heel mooi, echt retro. Die Marin letters zitten ook op mijn Marin van 1991...


Maar meteen een demo rit geregeld. Helaas niet op deze, maar een andere Marin 29er.

Salsa Moto Rapido: maintenance

Zo...het was alweer een tijdje geleden dat de Salsa nieuwe kabeltjes had gekregen en nu was het moment dan ook daar. Mijn linker shifter had het begeven. Nader onderzoek liet zien dat het binnenwerk van de shifter aan gort was: een lager was compleet verdwenen. Dat viel me enigszins tegen van zo'n kwaliteitsspul...Dus, toch maar een nieuwe besteld en gelijk een setje verse kabels.


maandag 14 november 2011

Toertocht: Zeeland

We hadden 'm al eens eerder gereden, de toertocht van Zeeland. Ook deze keer maakte de organisatie zijn beloftes weer waar: bijna geen asfalt. We hadden de 33km variant gereden en ook deze keer was het weer genieten. Het weer was perfect, beetje mistig, niet superkoud, mooie harde ondergrond.

De route haalt het maximale uit de ligging. Mooie stukken technische rijden, singletrack genoeg, af en toe een keertje lekker stampen op een recht stuk. Heel mooi in elkaar gezet. De route liep overigens deels tegen de bestaande route van Uden in. Bij het pauzepunt was er weer heerlijke erwtensoep en die kwam als geroepen!

Het laatste stuk blijft toch het mooiste van de tocht: de wallen. "Save the best for last" en dat klopt. Gelukkig was het droog gebleven deze keer en dat maakt deze route wel een toppertje. Dat denken veel mensen, want het was druk. En ja, je moet af en toe treintje rijden maar er zijn toch wel mogelijkheden om in te halen. Over het algemeen vond ik het nog meevallen. Misschien lag het aan de late starttijd. De route wordt aangegeven door linten. Er was ruim voldoende gebruik gemaakt van "bevestigingslinten" zodat je zeker wist dat je goed zat. Prima gedaan, maar het systeem vind ik nog steeds niks.

Tot volgend jaar!

Zie hier de route.