maandag 13 april 2009

Vaals: trainingsrondje

Met de Shimano Fietschallenge in het vooruitzicht, zijn we vandaag naar Vaals afgereisd om (delen van) het parcours de verkennen. De route begint bij Lodge7. Nou ja, dat is een startpunt en gelijk krijg je 12% aan je broek gesmeerd.

De route kenmerkt zicht door veel uitgeholde keienpaden, brede landwegen en bospaden. Er zitten een aantal fikse kuitenbijters in met een paar die het karakter hebben van "oh bij de volgende bocht is de top"...maar dan niet. De meeste paden zijn van grint of dikke keien. Opletten dus.

Omdat we de route op veel stukken moesten delen met wandelaars, konden we niet overal voluit gaan. Toch liegen de getallen er niet om en hebben we ruim 30 km gefietst en 20.6 gemiddeld op de klok. Niet verkeerd voor een route met zoveel hoogtemeters (en valpartijen, lekke banden en piepende remmen).

Al met al een prachtige route met wellicht een tikkeltje veel asfalt, maar dat geeft wat momenten om te rusten en bij te komen.

's Ochtends vroeg in het Limburgse landschap...nog gehuld in mist.



Eén van de keipaden vond de achterband van Jurgen niet leuk en heeft een fikse wiek in de notube gezet. De "ik maak het gaatje dicht"-prut was helaas niet afdoende en moest een reguliere binnenband het werk overnemen.

De Salsa mocht even rusten.


Wat vervelend dat Lodge7 koffie met (warm) gebak had...erg vervelend...

0 reacties: