zondag 19 april 2009

Vaste route: Malden

Wat een weer, wat een weer. Vandaag de vaste route in Malden gedaan onder een lekker zonnetje. Korte broek en korte mouwen dus. Ondanks dat we er pas om 09.45 uur waren en het fijne weer, viel het met de wandelaars nog wel mee. Het was wel redelijk druk, maar we hebben er geen last van gehad.
Dennis had er al meteen goed de vaart in. Over de eerste 10 kilometer een gemiddelde van 27 kilometer!! Het moet niet gekker worden. Na de eerste paar klimmen over het asfalt en het zand (rioolklim) kwam een lichte inzinking bij menigeen. Toch bleef het gemiddelde hoog.
Jowan besloot nog een duikeling in het verse gras te maken. Volgende keer toch beter op verborgen stronken letten...

Het downhill-gedeelte was prachtig. Door de redelijk droge ondergrond kon je goed doorrijden. Het klapperde wel aan alle kanten. Helaas was mijn voorderailleur niet goed afgesteld, waardoor ik niet genoeg op het grote blad kon fietsen. In het rode gedeelte van de route had ik die verder toch niet meer echt nodig.
In het laatste gedeelte kwam de energie weer terug. Vooral het stuk bergop samen met Dennis tegen 24 km. per uur was lachen. Bij Bas was de lol er daarna wel vanaf. De fiets kreeg weer last van de bekende remproblemen.

Het gemiddelde over de hele rit was belachelijk hoog. De droge ondergrond en de zon hielp zeker mee, maar dan nog.

Kilometer's: 44,5
Gemiddelde: 23,6

0 reacties: