zondag 23 mei 2010

Mariahout: fietsspektakel 2010

Goed gemutst en lekker gemotiveerd zijn we ook dit jaar we van de partij bij het Fietsspektakel in Mariahout. We hadden er zin in...Het was weer een tijdje geleden dat we een toertocht hadden gereden. De winterperiode had voor nogal wat aflastingen gezorgd, dus was deze tocht van harte welkom.

Ook deze keer weer starten in het centrum van Mariahout. Het eerste deel van de route is als het ware de aanrijroute naar het echte gebeuren en dus nogal wat asfalt. Maar daarna wordt dat meer dan genoeg gecompenseerd! Wat een heerlijke technische singletracks! Ook de oude vuilnisbelt is weer van de partij. Daarna is het op naar de bossen van Stiphout. Ook daar is het weer de ene traktatie na de andere...singletracks! Lekker technisch rijden, wel zwaar af en toe vanwege het mulle zand, maar over het algemeen viel het wel me.

De pauze is ook deze keer goed bevoorraad en keuze uit meer dan voldoende versnaperingen. Dit vond ik wel een keerpunt in de route. Vanaf dit punt is het veel minder technisch en af en toe toch best lange (mulle) zandpaden. Tegen het einde zit je weer op de vaste route van Mariahout waarvan ik vind dat de slingerende singletrack echt veel te lang is. Daarmee eindig je de route en ben je weer terug in het centrum van Mariahout.

Met ongeveer 62km op de klok, was dit weer heerlijk fietsen en zeker de moeite waard. Tot volgend jaar!

0 reacties: