zondag 16 mei 2010

Vaste route: Zeddam

Omdat we de routes rondom Gemert allemaal zo'n beetje gehad hadden, was het tijd voor een nieuwe uitdaging: Zeddam! De route scoort hoog in de MTBroute top 10 op www.mtbroute.nl dus dat beloofd wat...

Wij zijn gestart bij Het Tolhuis, op de rand van Zeddam. Van daaruit moet je eerst een klein stukje over het fietspad rijden om de route op te pakken. Dat bleek strategisch gezien een goed startpunt want je word vrijwel direct getrakteerd op een paar fixe klimmetjes en afdalingen.

De route heeft zo'n beetje alles in zich: fixe klimmen, mooie afdalingen, singletracks, klein stukje asfalt, bospaden etc. De route is zeer goed uitgepijld en wat me opviel is dat de plaatjes waar het internationaal mountainbike teken op staat, ook voorzien is van een nummer. In geval van nood wel erg makkelijk.

De afdelingen zijn tricky. Omdat het een populaire route is, wordt er dus veel gefietst en dat is te merken...Iedere afdaling heeft aan het einde een "wasbord". Oppassen geblazen dus.

Let ook op de wandelaars want de route kruist diverse malen populaire wandelroutes aldaar...gelukkig is het niet zo erg als in Malden.

Al met al zeker 160km rijden waard! Want tja...het ligt niet erg om de hoek zeg maar...

0 reacties: