dinsdag 4 mei 2010

Vaste route: Mierlo

We hebben - vanwege een verhuizing- een nieuw startpunt voor wat vaste routes: Brandevoort. Van daaruit zijn we gestart met de route van Mierlo/Geldrop. Een collega van me heeft deze route meer dan eens gefietst dus werd het eens tijd om te kijken of zijn enthousiasme kon overslaan op ons.

We hebben de route opgepakt vanaf het oorlogskerkhof. Eigenlijk is het vanaf dat punt meteen goed. Lekker technisch rijden, leuke "ups" en "downs" en een mooi stuk landschap. Dat houdt eigenlijk niet op tot je weer op de Mierlose weg komt bij een weide met ontzettende dikke hangbuikzwijnen.

Vervolgens kom je in het minst leuke stuk van de route. Technisch rijden is niet echt meer een issue en ook in deze korte route zit toch een lang verbindingsstuk.

Al met al hebben we ons wel degelijk vermaakt op de slechts 16km lange route en heeft de ontwerper van de route alles uit de bossen weten te halen wat erin zat. Jammer dat de route ontzettend veel wortels bevat wat het bij regenachtig weer even wat extra voorzichtigheid vraagt.

0 reacties: