zondag 17 oktober 2010

Toertocht: Bladel

Vorig jaar genoten tijdens de jubileum-tocht in Nuenen (Het Dak van Brabant), maar dit jaar was toch weer Bladel aan de beurt en wel de 55km variant.

De start was bij Hotel Pension de Tipmast in Bladel. Ruimschoots van te voren wordt aangegeven waar de start is. Parkeergelegenheid is niet echt optimaal: achter elkaar langs de krappe weg. Ook het inschrijf "lokaal" is een beetje klein en krap en daardoor wat rommelig.

Globaal kunnen we de route in drie stukken verdelen: start -> 1e pauze, 1e pauze -> 2e pauze, 2e pauze -> finish.

Het eerste deel is een mix van leuke singletracks en bospaden. Het had een paar dagen wat geregend en de ondergrond was daardoor op sommige plekken mooi ingezakt en hard geworden. Dat leverde in het eerste stuk lekkere snelle paden en singletracks op. De balans tussen die twee was dik in orde.

Bij het 1e pauzepunt (na ongeveer 20km bij een vennetje) was meer dan voldoende te eten. Als je wat te kort kwam, lag het toch echt aan jezelf.

Het tweede deel was minder spannend en op sommige stukken ook wel zwaarder. Wat me opviel is dat er veel wortel- en ruiterpaden waren. Ook hebben we stukken gereden van een vaste mountainbike route. Hier was de balans tussen singletrack en bospaden iets minder verfijnd.

Het tweede pauzepunt (na ongeveer 42km ergens midden in de bossen) was wellicht nog beter voorzien omdat naast alle andere lekkers, er ook heerlijke tomatensoep voorhanden was. Ik heb daar gretig gebruik van gemaakt want ik barste van de honger.

Zou het vennein van de tocht dan in de staart zitten? Yep, dat zat het...een paar zware modderpaden zorgde voor een partijtje flink stampwerk. Ook in dit stuk zaten weer een aantal flinke stukken van een vaste mountainbike route.

De route is zeer goed uitgepijld. Iedere afslag wordt ruimschoots vantevoren aangekondigd en na de afslag krijg je nog een "bevestigingspijl". Bij een splitsing wordt duidelijk aangegeven welke afstand je moet kiezen en na de afslag krijg je daar nogmaals een bevestiging van. Erg goed gedaan.

Over het algemeen een zeer leuke route om te rijden en goed georganiseerd! Complimenten aan de organisatie van ATB Vereniging 26inch!!...en ook een beetje aan de weergoden.

PS: door onvoldoende batterijcapaciteit helaas geen GPS gegevens beschikbaar

0 reacties: