zondag 3 oktober 2010

Toertocht: Lieshout

Zo...Wat een supertocht!!

De tocht begint in Lieshout bij Bavaria (nou is dat niet moelijk aangezien half Lieshout uit Bavaria bestaat). Je wordt direct getrakteerd op een leuk klimmetje waarna je al gauw in de bossen beland. Je duikt de Stiphoutse bossen in en eigenlijk kom je daar niet meer uit.

Singletrack maximus! Heerlijk. De hele tocht is 1 groot singletrack festijn met genoeg mogelijkheden om eventueel te passeren. Alles zit erin: strak bochtenwerk, klimmetjes (vaak verrassend "om de hoek") en sprintjes (effe bijkomen).

In feite is het een combinatie van een paar goeie toertochten en vaste routes bij elkaar. Kan eigenlijk niet beter. Er zitten delen in van de vaste route van Nuenen, delen van de toertocht van Mariahout en dan nog wat nieuw spul.

De route was erg goed uitgepijld (zwarte pijlen op oranje). Helaas toch een keer verkeerd gereden omdat er klaarblijkelijk pijlen waren verdwenen. Op gevaarlijke oversteekpunten waren "marshalls" en op het pauzepunt kon je al snert krijgen! Dat was een beetje vreemd...het was 23 graden. Ok ok, dat hadden we niet verwacht in oktober maar toch...

Het leek of er niet erg veel animo voor de tocht was en dat echt heel jammer zijn. Deze tocht is écht de moeite waarde en haalt het maximale uit het gebied waar deze doorheen loopt. Deze komt in mijn top 5 te staan...dus, volgend jaar iedereen naar Lieshout!

Complimenten aan de organisatie!



0 reacties: