zondag 23 mei 2010

Mariahout: fietsspektakel 2010

Goed gemutst en lekker gemotiveerd zijn we ook dit jaar we van de partij bij het Fietsspektakel in Mariahout. We hadden er zin in...Het was weer een tijdje geleden dat we een toertocht hadden gereden. De winterperiode had voor nogal wat aflastingen gezorgd, dus was deze tocht van harte welkom.

Ook deze keer weer starten in het centrum van Mariahout. Het eerste deel van de route is als het ware de aanrijroute naar het echte gebeuren en dus nogal wat asfalt. Maar daarna wordt dat meer dan genoeg gecompenseerd! Wat een heerlijke technische singletracks! Ook de oude vuilnisbelt is weer van de partij. Daarna is het op naar de bossen van Stiphout. Ook daar is het weer de ene traktatie na de andere...singletracks! Lekker technisch rijden, wel zwaar af en toe vanwege het mulle zand, maar over het algemeen viel het wel me.

De pauze is ook deze keer goed bevoorraad en keuze uit meer dan voldoende versnaperingen. Dit vond ik wel een keerpunt in de route. Vanaf dit punt is het veel minder technisch en af en toe toch best lange (mulle) zandpaden. Tegen het einde zit je weer op de vaste route van Mariahout waarvan ik vind dat de slingerende singletrack echt veel te lang is. Daarmee eindig je de route en ben je weer terug in het centrum van Mariahout.

Met ongeveer 62km op de klok, was dit weer heerlijk fietsen en zeker de moeite waard. Tot volgend jaar!

vrijdag 21 mei 2010

Cube project: nieuwe onderdelen

De Cube wordt een project en wel voor op de weg. Geen MTB dus, maar een "fitnessbike" zoals dat dan populair heet. Ik ben ondertussen onderdelen aan het verzamelen en veelal gebruikt spul. Hieronder de nieuwe lading:
  • Ritchey Pro stuur
  • Syntace F99 stuurpen (90mm, 25.4 klem, 6 graden)
  • SRAM X.7 2010 achterderailleur



zondag 16 mei 2010

Vaste route: Zeddam

Omdat we de routes rondom Gemert allemaal zo'n beetje gehad hadden, was het tijd voor een nieuwe uitdaging: Zeddam! De route scoort hoog in de MTBroute top 10 op www.mtbroute.nl dus dat beloofd wat...

Wij zijn gestart bij Het Tolhuis, op de rand van Zeddam. Van daaruit moet je eerst een klein stukje over het fietspad rijden om de route op te pakken. Dat bleek strategisch gezien een goed startpunt want je word vrijwel direct getrakteerd op een paar fixe klimmetjes en afdalingen.

De route heeft zo'n beetje alles in zich: fixe klimmen, mooie afdalingen, singletracks, klein stukje asfalt, bospaden etc. De route is zeer goed uitgepijld en wat me opviel is dat de plaatjes waar het internationaal mountainbike teken op staat, ook voorzien is van een nummer. In geval van nood wel erg makkelijk.

De afdelingen zijn tricky. Omdat het een populaire route is, wordt er dus veel gefietst en dat is te merken...Iedere afdaling heeft aan het einde een "wasbord". Oppassen geblazen dus.

Let ook op de wandelaars want de route kruist diverse malen populaire wandelroutes aldaar...gelukkig is het niet zo erg als in Malden.

Al met al zeker 160km rijden waard! Want tja...het ligt niet erg om de hoek zeg maar...

dinsdag 4 mei 2010

Vaste route: Mierlo

We hebben - vanwege een verhuizing- een nieuw startpunt voor wat vaste routes: Brandevoort. Van daaruit zijn we gestart met de route van Mierlo/Geldrop. Een collega van me heeft deze route meer dan eens gefietst dus werd het eens tijd om te kijken of zijn enthousiasme kon overslaan op ons.

We hebben de route opgepakt vanaf het oorlogskerkhof. Eigenlijk is het vanaf dat punt meteen goed. Lekker technisch rijden, leuke "ups" en "downs" en een mooi stuk landschap. Dat houdt eigenlijk niet op tot je weer op de Mierlose weg komt bij een weide met ontzettende dikke hangbuikzwijnen.

Vervolgens kom je in het minst leuke stuk van de route. Technisch rijden is niet echt meer een issue en ook in deze korte route zit toch een lang verbindingsstuk.

Al met al hebben we ons wel degelijk vermaakt op de slechts 16km lange route en heeft de ontwerper van de route alles uit de bossen weten te halen wat erin zat. Jammer dat de route ontzettend veel wortels bevat wat het bij regenachtig weer even wat extra voorzichtigheid vraagt.