zondag 26 september 2010

Toertocht: Steijn

Zo...was ik even een partij gemotiveerd om deze tocht te beginnen! Helemaal op scherp begonnen we aan de tocht, 40km door het Limburgse landschap rond Steijn stampen. Nou, stampen werd het!


De route is zeer pittig aan het begin. Hij was iets anders dan normaal. Een paar pittige, technische afdalingen zijn toegevoegd. Het druppelde zo nu en dan een beetje, maar dat mocht de "pret" niet drukken.

Op een gegeven moment gaat de route de A2 over. Daarachter ligt echt een heel leuk technisch stuk. Dat is overigens ook een splitsing tussen de 30km en de 40/60km route. Toen Jurgen en ik op dat punt arriveerde, was Dennis vanwege een harde val even aan het bijkomen. We hebben daarom besloten de 30km te gaan fietsen.

Bij het pauzepunt is traditioneel de heerlijke "zondagse soep" te krijgen met diverse koeken en sportdrankjes. Ik moet zeggen dat een bak soep toch wel erg goed doet.


Vlak voor de pauze was het weer al omgeslagen en eigenlijk is dat niet echt meer veranderd: lichte regen. Verschrikkelijk. Niet alleen omdat je nat wordt, maar de normaal vrij stoffige paden veranderde spontaan in schuurpasta paden. Funest voor je materiaal. Mijn remblok achter verdween als sneeuw voor de zon en in het voorwiel klonk het op een gegeven moment ook niet meer fris. Ellende dus.


Omdat de klei haast niet van je fiets te verwijderen is als het droog is, terplekke maar de fiets afgespoten. Omda iedereen dat dacht, was het dus wachten. De gratis consumptie hebben we niet meer gebruikt en zijn vrijwel direct, bemodderd en wel, naar huis gereden...zo gemotiveerd als ik in het begin was, zo teleurgesteld was ik aan het einde...jammer, het is namelijk echt een leuke route.


Dennis op de Commencal



Bas en Jurgen

zaterdag 25 september 2010

zondag 19 september 2010

Toertocht: St. Oedenrode

Omdat mijn conditie nog niet op peil is, heb ik besloten de 35km variant van de toertocht in St. Oedenrode te gaan fietsen.

Het voelde in het begin als "been there, done that" maar al gauw bleek de route af te wijken van de "normale" route die altijd in het najaar wordt gereden. Let op, deze is anders dan de wintervariant.

Afin, in het begin toch wel wat km's op het asfalt, dat is jammer, maar dat werd deels goedgemaakt door een leuke daal/klim variant op de geluidswal langs de A50. Deze was lange tijd afwezig geweest in de route vanwege bouwwerkzaamheden, maar nu was ie er toch weer. Erg leuk gedaan. Overigens, een haast onmogelijke klim aan het begin van de dijk!

Vanaf dat punt is het eigenlijk totaan de pauze niet echt spannend, maar zeker niet vervelend. Op het fouragepunt valt meer dan genoeg te krijgen maar we hebben maar even gepauzeerd.

Maar goed ook, want het mooiste deel van de nieuwe route kwam na de pauze. Erg leuke singletracks, paar leuke stamp-paden en gelukkig precies genoeg geslinger over de vaste route van Mariahout. Deze lag er zeer vermakelijk bij. Het had geregend en de ondergrond was lekker aangehard. De Salsa ging als een warm mes door een pakje boter over de slingerbaan. Heerlijk.

Aan het einde verwachtte ik Jurgen maar helaas...nergens te bekennen. Ik controleerde daarop mijn gereden kilometers en zag dat ik maar 30km had gefietst. Ondanks de perfect uitgepijlde route, heb ik ergens een fout gemaakt...Och ja, die pakken we er een andere keer wel bij, die verloren km's...

Kortom, zeer goeie tocht, goed uitgepijld (met fel oranje pijlen en op tijd aangeven dat er een splitsing aan kwam), meer dan genoeg fourage en een mooie lokatie.

woensdag 15 september 2010

RunKeeper: fietsstatistieken

Hoewel ik geen fietscomputer heb vind ik het toch interessant om te weten wat mijn gemiddelde snelheid is. Meestal was dat ook de eerste vraag die ik stelde aan één van mijn fietsmaten na een fiets-sessie...

Aangezien ik toch een telefoon op zak heb (een iPhone wel teverstaan), moest daar toch wel iets meer mee toe doen zijn. En dat klopt ook. Ik heb de RunKeeper geinstalleerd, een handige (gratis) applicatie die de route voor je bij houdt (GPS), de snelheid (of pace) registreerd, tijd en verbrandde calorien. Niet echt schokkend en tegen betaling kun je ook meer features inschakelen, maar voor mij wel voldoende. Met een simpel accountje kun je ook alle gegevens op de site opslaan en eventueel delen op verschillende sociale media.

Download hier de app voor iPhone: linkje

www.runkeeper.com

dinsdag 14 september 2010

Toertocht St. Anthonis

Altijd de primeur van het toertochtseizoen voor mij en...altijd na een langdurige zomervakantie. Dat betekend standaard afzien dus en deze keer was ik me er toch wel echt van bewust dat ik niet in topconditie was en heb dus daarom ook maar de 30km gereden. Niettemin een hele aardige tocht. Goed uitgezet (linten, na iedere afslag een "bevestigingslint"), goeie fourage maar helaas kloteweer. Het viel er met bakken uit op een gegeven moment. Jammer...gelukkig op het laatst nog lekker door kunnen trappen.

Bas en Jurgen (r)