zondag 4 januari 2009

Tourtocht: 2-landen tocht, TC Grenzeloos

Eindelijk weer een uitdagende tourtocht op het programma. Op het mountainbike forum was men al enthousiast dus dat zou wat beloven! Je start bij het sportpark van Vlodrop. Iedereen krijgt een rugnummer opgespeld. Beetje overdreven wellicht, maar goed...De 45km variant stond voor de deur.

De route is niet voor beginners denk ik. Er zitten een paar fixe klimmen in en de vorst had ervoor gezorgd dat de grond, en dus ook de sporen, hard waren. Dat maakt het soms gevaarlijk voor bij het afdalen. Totaan de pauze is het lekker fietsen en de kilometers vliegen voorbij. Mooie gestrekte paden met wat bochtenwerk en hier en daar een klim en leuke afdaling.

De pauze is uitermate goed verzorgd hoewel ik me afvroeg of de soep geen identiteitscomplex had.

Na de pauze is de route het spannendst met zelfs een leuk technisch stuk met flink stuurwerk. De Salsa voelt zich daar overigens het meest thuis. De route is keurig uitgepijld (dus geen linten) en gevaarlijke stukken worden ook langs de kant van de route gemarkeerd met waarschuwingsborden.

Na afloop in de kantine nog de consumptiebon opgemaakt die je aan het begin krijgt. Overigens, de volgende editie is op 3 januari 2010 ;-)

km's: 45.26
gemiddelde: 21.2

0 reacties: