woensdag 21 januari 2009

Trainingsronde Mariahout

Vandaag had ik een vrije dag. Een mooie gelegenheid om de route van St.Oedenrode eens uit te proberen. Deze staat namelijk op nummer 3 in de top 10 van www.mtbroutes.nl. De verhalen over de toertocht van afgelopen zondag, waar ik niet bij kon zijn en die gedeeltelijk over deze route ging, waren ook zeer positief.

M'n broer wilde zo graag mee dat hij op het laatste moment ook nog een halve dag vrij heeft genomen! Dus met z'n tweeën naar de metropool Mariahout. Vlak bij het sportpark de route opgepakt. Het begon al meteen volle bak, de ene na de andere kuipbocht en heuveltje op en af. Als de rest ook zo was, zekers de plaats 3 waard.
Na de eerste paar kilometer kwam er echter een beetje de klad in. Zeker mooie stukken, maar toch meer van hetzelfde in deze omgeving. 'Rechte' brede paden dus. Bij de vresselse hut waren we even de weg kwijt, maar dat was onze eigen schuld. Niet goed genoeg opgelet. Toen we weer in de buurt van Mariahout kwamen begon ook weer het betere stuurwerk. Er zaten echt prachtig aangelegde stukken singletrack tussen met heftige kuipbochten.

Alles bij elkaar 35 kilometer genoten van deze prachtige route. Hopelijk kan ik volgende keer ook weer wat sneller.... Het heeft ook alles in zich als mooi trainingsparcours voor in de zomer.

Kilometers: 35
Gemiddelde: 21

0 reacties: