vrijdag 30 januari 2009

Titanium: On-One Ti 456

Geen commentaar benodigd.




donderdag 29 januari 2009

Salsa Moto Rapido: onder de 11kg?

Vandaag een setje nieuwe biba's gemonteerd. Schwalbe Nr 14 Extra Light. Daarmee komt de Salsa op 11.04 kilo uit...nou ja, wellicht 11.03, er zat nog wat Loosbroelse Hel aan de banden.

zondag 25 januari 2009

Toertocht: Profile Veldtourtocht, Uden

Slechte herinneringen teisteren deze tocht...vorig jaar heb ik het grootste gedeelte van de tocht gelopen vanwege een lekke band (en geen spullen bij). Ik was dus erg benieuwd hoe het laatste stuk van de tocht zou zijn.

Parkeren kun je bij restaurant de Pier, er zijn plaatsen genoeg of je wordt naar een parkeergelegenheid gestuurd door wat fel oranje hesjes.

De route begint meteen met een fikse klim. Niet echt tactisch vind ik, je bent nog niet echt warm. Gelukkig was er deze keer geen opstopping en kon de klim zonder belemmering genomen worden. De rest van de route tot aan de pauze is eigenlijk niet echt spannend te noemen. Het modderpad, wat ook wel de Hel van Loosbroek wordt genoemd, was goed te doen. Voor velen overigens niet...

Na de pauze is het iets meer singletrack en wat minder recht-toe, rechtaan maar nog steeds niet echt spannend.

Alsof er een vloek op deze tocht rust, heb ik het laatste stuk, gelukkig alleen nog maar asfalt, met een verdraaide voor-derrie gereden.

Helaas, computertje niet kunnen gebruiken omdat mijn spaken te dun zijn voor het magneetje. Hahaha.

km's: 42.5 
gemiddelde: 22.4

Hier een aantal shots van het klimmetje, meteen in het begin:

Jowan op de trek 8500


Dennis op de 6500 die Jurgen weer eens ophoudt


Bas op de Salsa Moto Papidu, Jowan op de achtergrond in aantocht
Jowan full speed ahead!

woensdag 21 januari 2009

Trainingsronde Mariahout

Vandaag had ik een vrije dag. Een mooie gelegenheid om de route van St.Oedenrode eens uit te proberen. Deze staat namelijk op nummer 3 in de top 10 van www.mtbroutes.nl. De verhalen over de toertocht van afgelopen zondag, waar ik niet bij kon zijn en die gedeeltelijk over deze route ging, waren ook zeer positief.

M'n broer wilde zo graag mee dat hij op het laatste moment ook nog een halve dag vrij heeft genomen! Dus met z'n tweeën naar de metropool Mariahout. Vlak bij het sportpark de route opgepakt. Het begon al meteen volle bak, de ene na de andere kuipbocht en heuveltje op en af. Als de rest ook zo was, zekers de plaats 3 waard.
Na de eerste paar kilometer kwam er echter een beetje de klad in. Zeker mooie stukken, maar toch meer van hetzelfde in deze omgeving. 'Rechte' brede paden dus. Bij de vresselse hut waren we even de weg kwijt, maar dat was onze eigen schuld. Niet goed genoeg opgelet. Toen we weer in de buurt van Mariahout kwamen begon ook weer het betere stuurwerk. Er zaten echt prachtig aangelegde stukken singletrack tussen met heftige kuipbochten.

Alles bij elkaar 35 kilometer genoten van deze prachtige route. Hopelijk kan ik volgende keer ook weer wat sneller.... Het heeft ook alles in zich als mooi trainingsparcours voor in de zomer.

Kilometers: 35
Gemiddelde: 21

dinsdag 20 januari 2009

Salsa upgrade: DT Swiss 4.2D's

De pond was laag, de verleiding te groot...setje wielen besteld bij onze vrienden van Chain Reaction. Deze combo komt onder de Salsa te liggen:
  • DT Swiss 4.2D velgen
  • DT Swiss Revolution spaken
  • Hope Pro II naven
  • Velox velglint (17mm)

Wiehoew!


Hallo wielen


Ain't it a nice couple...


Hope Pro II naaf


Voorwiel


Achterwiel


Totaalbeeld. Mjam mjam...

Natuurlijk ging het ook om het gewicht wat er te winnen viel. We zagen de weegschaal maarliefst zakken van 11.72 naar 11.12 kg.

Oh, en zo klinkt een Hope Pro II naaf in een velg zonder banden:

zondag 18 januari 2009

Tourtocht: Mariahout (BZET De Bosduvels)

De tourtocht start bij de sportvelden van Mariahout (beperkte parkeergelegenheid maar daar hadden wij geen last van aangezien we met de fiets waren). Vanaf daar gaat de route al vrij snel over in een stuk bestaande route van St. Oedenrode (deze route ligt daar pas vanaf november en is dus nog lekker nieuw). Heerlijke bochtjes op een goed aangereden pad. Lekker slingeren en ook hier is de Salsa weer in zijn element.

Na een slopend stukje langs een slootkant (modder + fixe tegenwind), wordt je getrakteerd op een klim op een oude vuilnisbelt. Geweldig! Alles glibberde en gleed en de Nobby Nics leken plotseling nutteloos profiel te hebben. Om ons te motiveren, had de organisatie een paar pamfletten opgehangen met de boodschap "Denk maar bij jezelf, je doet het voor de LOL" en "Had je nu niet liever in je bed gelegen?". Hahaha

De pauze is tot in de puntjes verzorgd. De stopplaats is overdekt, verwarmt en er is zelfs muziek! Top!

Na de pauze komen dat toch een paar ietwat saaire rechte stukken (daar vreesden we al voor). Er viel een druppel regen maar was gelukkig te verwaarlozen.

In totaal is de route gevuld met alles wat er mogelijk is in deze contreien. Ze gaan ons in Mariahout zeker terug zien. Complimenten voor de organisatie!

km's: 64.23
gemiddelde: 19.96

Bas op de Salsa


Bas kijkt in de lens


Alles top!


Jammer, net geen jump op de foto van Dennis


Rock on!


Jowan, herstellend van een griepje, is geconcentreerd aan het werk


woensdag 14 januari 2009

Upgrades: een Hope remmen...

De remmelarij van Dennis' Trek was aan vervanging toe. Ziedaar, de Hope Tech X2. Knap staaltje fijnmetaal en supermooi afgewerkt. De remmen zijn (volgens de eigenaar) een setje goeie ankers!




zondag 11 januari 2009

Tourtocht: Valkenswaard

Vanaf het parkeerterrein bij het Eurocircuit in Valkenswaard begon de flink ingekorte tourtocht. Vanwege de erbarmelijke weersomstandigheden (sneeuw), waren gevaarlijke, aangevroren stukken uit de route gehaald en was de 45km variant geslonken naar slechts 31km.

De route was een goeie afwisseling tussen rechte stukken en technische singletracks. Op de rechte stukken was het mogelijk in te halen hoe wel dat soms erg riskant was. De Schwalbe Nobby Nics "grijpen" echt in de sneeuw en kwam het er af en toe flink wat stuurmanskunst bij kijken de fiets op het rechte pad te houden.

De sneeuw maakte de route overigens wel interessant. Bij "normaal" weer, was de route stukken minder aantrekkelijk geweest.

De pauze bood ook lekker warme soep.

Achteraf gezien bleek de 31 km toch voldoende.

km's: 32.65
gemiddelde: 19.2

zondag 4 januari 2009

Tourtocht: 2-landen tocht, TC Grenzeloos

Eindelijk weer een uitdagende tourtocht op het programma. Op het mountainbike forum was men al enthousiast dus dat zou wat beloven! Je start bij het sportpark van Vlodrop. Iedereen krijgt een rugnummer opgespeld. Beetje overdreven wellicht, maar goed...De 45km variant stond voor de deur.

De route is niet voor beginners denk ik. Er zitten een paar fixe klimmen in en de vorst had ervoor gezorgd dat de grond, en dus ook de sporen, hard waren. Dat maakt het soms gevaarlijk voor bij het afdalen. Totaan de pauze is het lekker fietsen en de kilometers vliegen voorbij. Mooie gestrekte paden met wat bochtenwerk en hier en daar een klim en leuke afdaling.

De pauze is uitermate goed verzorgd hoewel ik me afvroeg of de soep geen identiteitscomplex had.

Na de pauze is de route het spannendst met zelfs een leuk technisch stuk met flink stuurwerk. De Salsa voelt zich daar overigens het meest thuis. De route is keurig uitgepijld (dus geen linten) en gevaarlijke stukken worden ook langs de kant van de route gemarkeerd met waarschuwingsborden.

Na afloop in de kantine nog de consumptiebon opgemaakt die je aan het begin krijgt. Overigens, de volgende editie is op 3 januari 2010 ;-)

km's: 45.26
gemiddelde: 21.2